- admin
- آبان 5, 1397
اسپریهای خوشبوكننده هوا نخستین بار در سال 1320 به بازار ایران معرفی شدند و از آن موقع تاكنون روز به روز محبوبتر شدهاند اما با مشخصشدن مضرات اسپریهای گردپاش، تولیدكنندگان انواع دیگری از خوشبوكنندههای هوا را به بازار معرفی كردند. امروزه میتوان آنها را در اشكال مختلف در قفسه فروشگاهها یافت. شما میتوانید این محصولات را از اغلب فروشگاههای لوازم خانگی، آشپزخانه، بهداشتی و كادویی تهیه كنید.
روغنهای معطر: این محصول نسبت به انواع دیگر خوشبوكنندهها كاربرد بیشتری دارد. اسانسهای خوشبوكننده بهطور معمول همراه با وارمرهای مخصوص خود استفاده میشوند. از جمله امتیازات آن میتوان به ماندگاری بالا، رایحههای متنوع و قیمت مناسب اشاره كرد. برای خلاصی از بوی غذایی كه در آشپزخانه ماندگار شده، كافی است چند قطره از اسانس مورد علاقهتان را در یك قابلمه آب در حال جوش ریخته و اجازه دهید تا تبخیر شود. همچنین میتوان برای معطركردن شمعهای قدیمی، گلهای خشك و دیگر سطوح از آن استفاده كرد.
دستگاههای برقی : این نوع خوشبوكننده مانند دستگاه پشهكش با وصلشدن به پریز برق شروع به داغشدن میكند و از این طریق مایع یا ژل معطری كه در مخزن آن وجود دارد بهتدریج تبخیر میشود. از جمله امتیازاتش میتوان به امكان پركردن دوباره مخزن و مصرف برق بسیار كم اشاره كرد.
اسپریها : معمولترین نوع خوشبو كنندههای هوا، اسپریها هستند كه میتوان از آنها برای از بین بردن بوی بد یا ضدعفونی كردن هوا استفاده كرد. تنوع رایحه، پوششدهی وسیع و عملكرد سریع از جمله امتیازاتی است كه اسپری را محبوبترین نوع خوشبوكننده كرده است. این اسپریها در 2 نوع دستی و اتوماتیك در بازار موجود هستند. برخی از دستگاههای اتوماتیك مجهز به سنسور حساس به نور هستند كه با مصرف حداقل انرژی، بوی نامطبوع محیط را از بین میبرند. همچنین میتوان آنها را برای 3 حالت شب، روز و شبانهروز تنظیم كرد. این دستگاهها معمولا با استفاده از برق یا باتری كار میكنند، كنترل از راه دور و تایمر دارند. شما میتوانید عطر مورد علاقه خود را داخل محفظه بریزید و با دادن زمان به دستگاه، تعداد اسپری كردن آن را تنظیم كنید.
عود : عود بهطور سنتی از صمغ چوبهای معطر، پوست درختان، دانهها، ریشهها، علفها و گلها ساخته میشود. امروزه عودهای مخروطی و شاخهای كاربرد بیشتری دارند. این ماده علاوه بر بوی خوش، خواص معجزه آسایی نیز دارد و از دیدگاه گیاهدرمانی، عودهای گیاهی بیشتر به دلیل خواصشان استفاده میشدند تا ایجاد بوی خوش در فضا. عود در كاهش استرس، ایجاد آرامش، رفع خستگی و دور كردن انرژیهای منفی تاثیرگذار است. برای سوزاندن عود بهتر است از یك جا عودی استفاده كنید. امروزه جا عودیهای بسیاری تولید شده است. شما میتوانید آنها را در اشكال و اجناس مختلف سرامیكی، چوبی، سفالی و فلزی تهیه كنید.
ژلهای معطر: این ژلها معمولا در ظرفهای كوچك و رنگی به بازار ارائه میشوند و كاربردهای متنوعی دارند. میتوان از آنها در آشپزخانه، اتومبیل، سرویس بهداشتی و… استفاده كرد. برخی از آنها دریچهای دارند كه به وسیله آن میتوان میزان عطردهی را كم و زیاد كرد.
شمعهای معطر:یكی دیگر از انواع رایج خوشبوكنندهها، شمعها هستند. آنها اشكال متنوع، رایحههای مختلف و قیمت مناسبی دارند. كافی است آنها را روشن كرده تا فضا خوشبو و رومانتیك شود! برخی از این شمعها هنگام خاموش بودن نیز محیط را خوشبو میكنند. علاوه بر این ثابت شده، روشن كردن شمع به آرامش ذهن هم كمك میكند.
پات پوری: پات پوری به انواع گلها، گیاهان، چوب و هر وسیله دكوری دیگری گفته میشود كه از قبل معطر شدهاند. همچنین میتوان هر چند وقت یك بار با ریختن چند قطره اسانس روی آنها عطرشان را دوباره زنده كرد. پات پوری یكی از قدیمیترین و بیخطرترین انواع خوشبوكنندهها به حساب میآید و به محیط زیبایی خاصی میبخشد.
خوشبو كنندههای مدرن: با پیشرفت تكنولوژی تولیدكنندگان همچنان مشغول ساخت انواع جدید خوشبو كنندهها هستند. به تازگی نوعی دیسك به بازار عرضه شده است كه با قرار دادن آن در ضبط صوت شروع به ساطع كردن عطر میكند. علاوه بر این نوعی دستگاه USB فلش ساخته شده است كه با استفاده از اسانس مخصوص و وصل شدن به كامپیوتر، محیط اطراف را خوشبو میكند. این خوشبوكنندهها خیلی جدید است وفعلا در بازار ایران دیده نمیشوند.
چوبهای معطر: تعدادی چوب بامبو كه در كنار هم در یك شیشه روغن معطر قرار گرفتهاند، نه تنها محیط را خوشبو میكنند بلكه جلوه بسیار زیبایی نیز دارند. چوبهای بامبو روغن را بهتدریج جذب كرده و عطر دلانگیزی از خود ساطع میكنند. بسته به حجم روغن، این محصول پس از بازشدن بین یك تا 7 ماه ماندگاری دارد. از جمله ویژگیهای آن میتوان به آتشزا نبودن، بیخطر بودن، زیبایی و ماندگاری طولانی اشاره كرد.