آش رشته

چگونه یک آش رشته ی خوشمزه در منزل بپزم؟

آش رشته یک غذای ایرانی معروف و خوشمزه است. حتما شما هم در دورهمی‌های خانوادگی یا در هوای سرد زمستان این آش را امتحان کرده‌اید. و از خوردن آن لذت برده‌اید. در طرز تهیه آش رشته، معمولا این آش همراه با کشک سرو می‌شود. هم در دسته‌بندی غذای اصلی و هم پیش غذا جای دارد.

اینکه شما آن را جز کدام دسته می‌دانید. به عادت غذایی شما بستگی دارد. ما تصمیم گرفتیم حالا که هوا در حال سرد شدن است، طرز تهیه آش رشته خوشمزه را در اختیارتان قرار دهیم تا آن را بپزید و همراه خانواده خود از خوردن آن لذت ببرید.

مواد لازم

  • عدس 5 فنجان
    نخود 2.5 فنجان
  • لوبیا قرمز 2.5 فنجان
  • سبزی خرد شده آش 3 کیلو ( (تره، جعفری، گشنیز، شوید، اسفناج)
  • رشته 3.5 بسته
  • آرد 1 لیوان
  • چغندر 4 عدد متوسط
  • سیر 7 تا 8 بوته (حدود  35 عدد)
  • پیاز 6 عدد متوسط
  • کشک 3 بسته کوچک

نکته: این مقدار آش اندازه 20 نفر است بنابراین برای جا دار بودن ان در قابلمه های 30 نفره بپزسد.

طرز تهیه آش رشته

برای تهیه آش رشته خوشمزه مراحل زیر را دنبال کنید.

حبوبات باعث ایجاد نفخ می‌شوند. برای اینکه نفخ آنها را بگیرید از روز قبل آنها را در آب قرار دهید. ۲-۳ بار آب آنها را عوض کنید و دور بریزید. لوبیا و نخود را بگذارید تا خوب بپزند. در حدی که با دست له شوند. وقتی لوبیا و نخود به این حد رسیدند. عدس و سبزی را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید. بعد از اینکه سبزی و عدس کاملا پخته شدند. اگر آب ظرف کم شده مقداری آب را جوش بیاورید و به آن اضافه کنید. سپس رشته ها را از وسط نصف کنید و کم کم اضافه کنید. در حال اضافه کردن هم بزنید تا بهم نچسبد. از این مرحله به بعد باید بالا سر آش بمانید. بدون اینکه رشته‌ها خرد شوند آش را آرام هم بزنید. چون رشته آب را به خود میگیرد. در حین هم زدن کم کم به آشتان آب اضافه کنید تا سفت نشود. باید آنقدر به آن آب اضافه کنید. تا آش کاملا رقیق شود.

وقتی خامی رشته بیرون رفت و کامل پف کرد. سپس آرد را در یک لیوان آب سرد حل کنید. و آن را به بقیه مخلوط اضافه کنید. صبر کنید تا جوش بخورد. وقتی جوش خورد چند دقیقه بهم بزنید تا خامی آرد کامل گرفته شود. خامی آرد که بیرون رفت نعنا داغ و پیازهای سرخ شده و سیر را به آن اضافه کنید و خوب بهم بزنید. بعد از اینکه خوب مخلوط شدند. کشک را با آب سرد مخلوط کنید و به آن اضافه کنید. کم کم کشک را اضافه کنید که اگر رنگ آش دارد زیاد سفید می شود بقیه کشک را اضافه نکنید. این بستگی به سلیقه خودتون دارد.

آخر سر 5 دقیقه صبر کنید اشتان حاضر است اما برای اینکه آش خودش را بگیرد بهتر است ضرب گاز را خیلی ملایم کنید و 10 دقیقه بگذارید درب ظرف با دمکنی را بگذارید.

آش شما حاضر است. آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و آن را تزئین کنید.

برای تزئین از پیازداغ و نعناع داغ و کشک استفاده کنید.

برای تهیه‌ی نعناع داغتان ابتدا روغن را داغ کنید سپس زیر تابه را خاموش کنید و اجازه دهید کمی روغن حرارت خود را از دست دهد سپس نعناع را درون آن بریزید. نعناع را به میزان دلخواه اضافه کنید برای این آش حدود 4 ق غذاخوری کافیست.

آش تزیین شده را سرو کنید و در کنار خانواده و دوستان خود از آن لذت ببرید.

مواد لازم برای روغن پیاز

  • روغن 3 فنجان
  • زردچوبه 7 ق مرباخوری
  • نمک 6 ق مرباخوری
  • فلفل به مقدار لازم
  • ادویه 1.5 ق مربا خوری
  • تلخون 1 ق غذا خوری

این دستور پخت آش رشته یزدی است که سالهاست از آن استفاده میکنم و تجربی بدست امده است امیدوارم لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *