- admin
- بهمن 6, 1397
اثر حرز امام جواد از زبان استاد عابدی
استاد احمد عابدی با اشاره به داستان حرز امام جواد(ع)، شرایط و کیفیت نگارش این حرز معروف را تبیین کرد.
ایشان اظهار داشت: شافعی در کتاب الحیوان جائز خود می گوید. که قبر امام جواد(ع) و امام موسی کاظم(ع) در بغداد پادزهر هر دردی است.
او با تصریح به اینکه همه امامان شیعه حرز دارند. افزود: یکسری حرزهایی از ائمه(ع) نقل شده است. مانند حرز حضرت زهرا، حرز یمانی منسوب به امیرالمومنین(ع)، حرز حضرت خدیجه و… در این میان حرز امام جواد(ع) از معروفیت بیشتری برخوردار است.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد. «ورد» به معنای آن است که یک آیه قرآن یا سوره ای را فردی مرتب بخواند. اما «حرز» در معنای لغوی یعنی ذکر یا دعا یا شیء که انسان برای محافظت از چشم زخم یا دشمن یا خطر همیشه همراه خود دارد. تنها حرز گاهی ذکر خدا و گاهی یک شیء است اما اگر فقط دعا بود به آن«تعویذ » می گویند.
او ابراز داشت: حرز امام جواد به قدری در تاریخ معروف است. که وقتی دو نفر با هم رفیق باشند و از یکدیگر جدا نشوند. می گویند گویا این حرز جواد دیگری است. چون همه مردم اعم از شیعه و سنی، حرز امام جواد(ع) را همراه خود داشتند.
عابدی داستان حرز امام جواد(ع) را اینگونه می گوید. حرز امام جواد در اصل اینگونه است. که امام جواد با دختر خلیفه ازدواج کرده بود که البته زن خوبی نبود. و امام جواد را اذیت می کرد. روزی ام عیسی گفت که زنی نزد من آمد. و احوالپرسی کرد و گفت. که من زن امام جواد هستم. ام عیسی خیلی ناراحت می شود و نزد مامون می رود. و به پدرش می گوید که امام جواد ازدواج کرده است، مامون ناراحت شده و با شمشیر به خانه امام جواد می رود. و شروع به شمشیرزدن می کند. ام عیسی بنا به گریه می گذارد و اظهار ندامت می کند. بعد مامون در حال مستی بود و بر می گردد. و ام عیسی هم به خانه نمی آید. فردا صبح وقتی مامون به هوش می آید، ام عیسی به او می گوید تو فرزند رسول خدا را کشتی.
مامون ناراحت می شود و می گوید. که ننگ ابدی را برای خاندان خود خریدیم. دستور می دهند که دنبال تشییع جنازه باشید. خادمی می آید و می گوید من از نزد امام جواد می آیم. اینها تعجب کرده و می بینند که امام جواد سالم است. یاسر به امام جواد می گوید که یابن رسول الله این لباس که پوشیدی به من بده. که برای کفن خود داشته باشم. امام وقتی لباس را از تن خود در می آورد می بیند. هیچ آثاری از زخم به تن ایشان نیست. امام جواد می فرماید. من حرزی همراه خود دارم. مامون می گوید آن حرز را به من بده. و امام جواد آن حرز را به مامون می دهد. شروع حرز از همینجاست.
او افزود: این خطهایی که در حرز امام جواد(ع) دیده می شود. در حقیقت نام خداوند است. و لذا باید با قلم مسلمانی نوشته شود. و لذا اگر با خودکار و خودنویس نوشته شود، اثر ندارد. چون نوک آنها فلز ساخت کفار است. لذا حتما باید با مداد یا نی های ساخت مسلمانان نوشته شود. و نیز جوهر آن باید از مسلمان باشد.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: حتی کاغذ آن باید مسلمانی باشد. مثلا این کاغذهای کاهی ساخت داخل است. اما کاغذهای سفید ساخت کفار است و لذا اثر نمی کند. بنابراین هم قلم، هم مرکّب و هم کاغذ باید ساخت مسلمان باشد.
او در مورد آداب نوشتن حرز امام جواد(ع) نیز گفت: اولا باید با وضو و رو به قبله نوشته شود. این حروف و اعداد دقیقا درست نوشته شود. برخی از این حرزها را روی انگشتر و پارچه و کاغذ می نویسند. گاهی هم به پیشانی می نویسند. مخصوصا برای کودکان. عجیبتر اینکه وهابی ها به اسم «الرقیه و الطمائم» کتابی در این باب نوشتند. با اینکه حرز را شرک می دانند. اما حرز امام جواد و امام علی را قبول دارند و می کویند شرک نیست. بلکه توحید است.حتی پاسکال همواره حرز امام جواد(ع) را همراه خود داشته است.
خرید بازوبند حرز امام جواد (ع)