زعفران

زعفران و خواص آن

زعفران یک ادویه گیاهی ارزشمند است که از گل زعفران گرفته می‌شود. این گل مربوط به گیاهی چندساله با نام علمی “Crocus sativus” است. “Crocus” در زبان یونانی به معنای نخ و رشته است که به شکل ظاهری کلاله‌های گل آن بر می‌گردد و زعفران که در زبان انگلیسی به “Saffron” گفته می‌شود، از کلمه صفرا در زبان عربی به معنای زرد آمده است. به علت خواص زعفران این گیاه در سراسر جهان گران‌ترین محصول کشاورزی شناخته می‌شود. این ادویه مخصوص حدود هزار سال است که مصرف‌کنندگان بسیاری را به خود جذب کرده است. زعفران گیاه بومی زمین‌های خالی و بدون درخت یونان است و قبل از آنکه در اروپا، آسیا و آمریکای شمالی تکثیر و پرورش داده شود، در آن منطقه رویش پیدا کرده است.

 

زعفران و تقویت قلب

تقویت قلب با زعفران در طب سنتی تاریخچه دیرینه دارد. از دیدگاه طب سنتی زعفران تمایل و نفوذ مواد غذایی و داروها را به قلب افزایش می‌دهد. همچنین مصرف آن شادی‌آور بوده وتقویت‌کننده قلب است.

در طب سنتی آمده است که زعفران قادر است سلامت قلب و عروق را تأمین نماید. همچنین از زعفران به عنوان عامل کاردیوتونیک نام برده شده و نیز از این گیاه در درمان تپش قلب استفاده می شده است.

سلامت و زیبایی پوست

یکی از خواص زعفران این است که می تواند برای رفع لک های روی پوست صورت و روشن تر شدن پوست بسیار مفید باشد. برای استفاده از این خاصیت زعفران باید یک ماسک طبیعی تهیه کنید و روی پوست خود قرار دهید.

خواص زعفران برای تقویت سلامت ذهن

تحریک ذهن و مغز یکی از تأثیرات سلامتی زعفران محسوب می‌شود. مطالعات گوناگون نشان داده‌اند که کلاله‌های گیاه که زعفران اصل محسوب می‌شود و گلبرگ‌های آن تأثیرات مشابهی روی روحیه افراد می‌گذارند و در واقع مانند داروهای ضد افسردگی عمل می‌کنند، پس خواص گلبرگ زعفران منحصر به فرد است. سافرانال و کروسین که دو ترکیب موجود در زعفران هستند، همانند دوپامین، سراتونین و نروپینرفین مغز و اعصاب را تنظیم می‌کنند و قادرند حتی بدون مصرف داروهای روان‌پزشکی معمولی علائم افسردگی خفیف تا متوسط را کاهش دهند. یک آزمایش دو ماهه روی ۴۰ فرد افسرده در ایران انجام شد.. برخی از بیماران به صورت تصادفی تعیین شدند تا ۲۰ میلی‌گرم از داروی ضد افسردگی پروزاک را به صورت روزانه مصرف کنند و ۲۰ بیمار باقی مانده، ۱۵ میلی‌گرم از گلبرگ زعفران را روزی دو بار مصرف کردند. محققان به این نتیجه رسیدند که زعفران تأثیرات مشابه با داروهای ضدافسردگی دارد. این ماده روی سیستم غدد درون‌ریز تأثیر می‌گذارد و به کاهش استرس و اضطراب کمک می‌کند. از زمان‌های قدیم، مردم برای آرامش ذهن و بهبود خواب آرام از زعفران به دلیل خواص آرام‌بخشی که دارد استفاده می‌کردند. همچنین زعفران قدرت یادگیری و حافظه را نیز ارتقا می‌بخشد.

پیشگیری از کاهش دید

بر طبق تحقیقات یک مرکز دانشگاهی در کشور ایتالیا زعفران می تواند در کارکرد منظم سلول های بینایی انسان تاثیر بگذارد و از سلول های بینایی در مقابل آسیب ها محافظت می کند ، همچنین از پیشرفت برخی بیماری های مرتبط با چشم جلوگیری می کند.

از دیگر فواید زعفران اینست که باعث احیای سلول های آسیب دیده چشم می شود. مصرف زعفران می تواند جلوی اختلالات لکه زرد شبکیه چشم را که در سن بالا ایجاد می شود را بگیرد و حتی جلوی پیشرفت بیماری های ژنتیکی چشم را هم می گیرد.

خواص زعفران برای مو

زعفران با استحکام‌بخشی تارهای مو از ریشه تا نوک موجب جلوگیری از ریزش مو می‌شود. اگر زعفران را با شیر شیرین‌بیان مخلوط کنید، می‌توانید از این تونیک مو برای درمان آلوپسی یا طاسی و ریزش مو و همچنین تحریک رشد سریع‌تر مو استفاده کنید. زعفران موجب بهبود جریان خون به فولیکول‌های مو می‌شود، به دنبال جریان خون بیشتر مواد غذایی و اکسیژن نیز بیشتر در اختیار فولیکول مو قرار می‌گیرد.

نقل از سایت بیتوته

www.beytoote.com

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *