خواص سمنو:

از جمله خواص سمنو میتوان به دارا بودن مقدار زیادی کلسیم و پتاسیم و مقداری فسفر که از عناصر ضروری برای بدن هستند .
توجه داشته باشید که قند موجود در آن اگر به میزان زیاد وارد بدن شود باعث بروز چربی و چاق شدن و بالا بردن قند خون میشود .
بنابراین مصرف زیاد از حد آن برای افراد مبتلا به چاقی و دیابت و چربی خون بالا ممنوع است.

مواد لازم:

  •  گندم (با پوست) نیم کیلو،
  • مغز آجیل (شامل فندق و پسته) 200گرم،
  • آرد گندم 2کیلوگرم

مرحله اول:

سبز کردن گندم:

 

ابتدا گندم را به دقت تمیز کنید و با آب سرد بشویید. سپس روی گندم ها مقداری آب بریزید طوری که یک  بند انگشت روی آن را آب بگیرد.
این کار 2 تا 3 روز طول میکشد.طی این مدت چندبار آب آن را عوض کنید تا در گندم‌ها جوانه پدیدار شود.
سپس آنها را در صافی بریزید و روی صافی آب تمیز خنک بریزید و صبر کنید تا آب آن کاملاً برود .

دستمال تمیز و آب ندیده که نازک باشد(چلوار آب ندیده) را کاملاً خیس کنید. گندم‌ها را در پارچه ریخته و پارچه را در ظرفی قرار بدهید .
روزی یکی دو بار کمی آب روی پارچه بپاشید، اجازه بدهید یکی دو روز هم در این حالت بماند و در طول این مدت هم هر زمانی که پارچه خشک شد مرطوبش کنید .
بعد از این گندم ها را به یک کاسه منتقل کرده و باز همین کار را یعنی گذاشتن پارچه ی مرطوب به مدت دو روز تکرار میکنیم تا گندم ها ساقه پیدا کنند
و کمی بلند شوند دقت کنید که جوانه ی گندم هانباید سبز شود و زمانیکه به رنگ سفید یا نقره ای در آمدند میبایست از آن برای سمنو استفاده کنید.

 

پس از تهیه جوانه ی گندم

کل آنرا چرخ کنید .داخل ظرفی بریزید و به آن کمی آب اضافه بفرمایید و جوانه ی گندم چرخ شده را با آب مخلوط بفرمایید.
از یک صافی رد کنید و موادی که روی صافی باقی میماند را در دستانتان فشار دهید تا عصاره و شیره ی آن کاملا خارج شود.
آرد را الک کرده و شیره ای که تهیه کرده اید را آرام آرام به آرد اضافه بفرمایید و مخلوط کنید و خوب با یک چنگال بزنید تا آرد گلوله نشود.

بعد از آن مخلوط آرد و شیره را روی حرارت قرار بدهید و مدام هم بزنید تا مخلوط به رنگ قهوه ای در آمده و شبیه حلوا غلیظ شود
مقدار کمی هم آرام آرام آب اضافه کنید تا از حالت سفتی و غلظت زیاد خارج شده و کمی رقیق تر و یکدست تر شود.
زمانیکه به غلظت معین رسید پسته یا فندوق را هم اضافه کرده و نیم ساعت هم با حرارت ملایم هم بزنید تا کامل سمنو جا بیفتد.

نکته 1:

روغن و شکر به سمنو اضافه نمیشود وشیرینی آن قند طبیعی خود گندم است

نکته 2:

این است که سمنو خیلی سریع ته میگیرد پس هم زدن مداوم را فراموش نکنید و در طول طبخ مدام هم بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *