طرز تهیه قطاب خانگی
مواد لازم:
زرده تخم مرغ ۱ عدد
بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
شیر یا ماست ۱/۲ پیمانه
آرد به به میزان لازم
مواد لازم برای پر کردن قطاب
گلاب | 4قاشق غذا خوری |
بادام خرد شده
|
1قاشق غذا خوری
|
پودر هل | 1قاشق مرباخوری |
پودر قند | 1فنجان |
طرز تهیه قطاب یزدی
ابتدا بیکینگ پودر را داخل ظرف بریزید و در مقداری ماست حل کنید. سپس زرده تخم مرغ و روغن جامد را که از قبل ذوب کردهاید به ماست و بیکینگ پودر اضافه کنید.و آن ها را هم بزنید .
تا خوب با هم مخلوط شوند. آرد را به تدریج به مخلوط مواد قطاب اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به شکل خمیر در آیند. سپس خمیر را در درون نایلونی قرار دهید .و آن را یک ساعت و نیم داخل یخچال قرار دهید. سپس خمیر را از درون یخچال بیرون آورید، روی سطحی صاف مقداری آرد بپاشید و خمیر را به کمک وردنه نانوایی نازک کنید .
و با دهانه یک لیوان دایرههایی را روی خمیر صاف شده قالب بزنید.در مرحله بعد یک قاشق چایخوری از مخلوط مواد میانی قطاب بردارید. آن را در وسط خمیر دایرهای شکل بریزید، سپس لبه های خمیر را روی هم جمع کنید و با دست اطراف آن را چین بدهید. باقی مانده خمیرها را نیز به همین ترتیب با مخلوط مواد میانی قطاب پر کنید.مقداری روغن درون قابلمه بریزید.و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا خوب داغ شود. سپس قطاب ها را درون روغن داغ بیندازید تا سرخ شوند و به رنگ طلایی در آیند.
سپس قطاب ها را از درون روغن بیرون بیاورید .
و آنها را در درون صافی قرار بدهید تا روغن اضافیشان خارج شده و خوب خنک شوند. سپس در ظرفی مناسب مقداری پودر قند و هل را باهم مخلوط کنید .
و قطاب ها را در مخلوط پودر قند بغلتانید.توجه داشته باشید تمام پودر های گفته شده را باهم مخلطوط کنید.
نکاتی برای بهتر شدن قطابها
در تهیه قطاب، ابتدا آرد را چند بار الک کرده، بعد به مواد خمیر اضافه کنید. توجه داشته باشیداگر آرد را به تدریج به مخلوط مواد خمیر اضافه کنید خمیر شما تردتر خواهد شد.