عسل عناب بشری کالا

میوه عناب دارای درختى خاردار است. این گیاه در مقابل سرما و گرما مقاومت زیادی دارد. سازگارى این درخت در مقابل شرایط سخت اقلیمى باعث شده کشت آن در مناطق خشک گرمسیر وسردسیر نیز توسعه یابد.
عناب در اکثر روستاهاى اطراف شهرستان بیرجند و در زمین‏هاى نامرغوب رشد میکند و حاصل رضایت بخشى تولید می ‏کند. خراسان جنوبی یکی از بزرگترین تولیدکننده های این محصول پر خاصیت است.
مرغوب ترین و لذیذ ترین عسل ایران که پنج سال متوالی به عنوان برترین عسل کشور شناخته شده است بدون شک عسل عناب می باشد . .باغ های فراوان عناب در خراسان جنوبی و همچنین آب و هوای خشک و نیمه بیابانی این منطقه شرایط بسیار مساعدی را برای تولید یکی از مرغوبترین و لذیذ ترین عسل های تولید شده در سطح کشور فراهم آورده است ، عسل عناب که حاصل فراوری شهد گل عناب توسط زنبور می باشد ، ضمن دارا بودن خواص بی نظیر عناب و عسل از طعمی فوق العاده لذیذ برخوردار می باشد که آن را نسبت به تمامی محصولات مشابه خود برتر کرده است .
عسل عناب از شهد کلهای درختان عناب خراسان جنوبی در اردیبهشت و خرداد ماه بدست می آید. عسل عناب به رنک قهوه ای کهربایی و دارای غلظت و خلوص و کیفیت و مزه عالی است. عسل تولید شده در خراسان جنوبی به دلیل خشکی هوا و شرایط اقلیمی از غلظت بالایی برخوردار است. در حالی که استاندارد طبیعی قند عسل 5 درصد است میزان ساکاروز عسل های تولیدی استان خراسان کمتر از یک درصد است که بر کیفیت عسل استان خراسان جنوبی افزوده است.
عسل عناب خاص منطقه خراسان جنوبی است. بواسطه شرایط اقلیمی خاص منطقه و پوشش گیاهی مخصوص، درختچه های عناب از جایگاه ویژه ای نزد مردم این منطقه زرخیز کشور برخورداراند و وجود ویتامین های سرشار این محصولات باعث شده است که اغلب کشاورزان این منطقه در باغات و مزارع خود به عنوان فعالیت مکمل به پرورش زنبور عسل بپردازند.
عسل عناب از این میوه تاثیر پذیرفته است و برای التهاب مغز، احتقان ریوی، کاهش تب، میگرن، سردرد، آرتروز، کاهش حساسیت، ضد درد، کاهش پسوریازیس، اسپوندلیت آنکلوزان، دردهای دوران پریود، ناراحتی های زنانه(یائسگی)، آلرژی ها، فشار خون، دردهای استخوانی، آرامبخش، برطرف کننده سرگیجه، سوءهاضمه،ضد اسپاسم، ناراحتی های کبد، ناراحتی های روده، درد و ورم مثانه، معده درد، بی خوابی، ناراحتی های ریه، دفع کرم کدو در کودکان، رماتیسم، نفخ معده، ضدعفونی کننده دهان و دندان، شستشو و پانسمان زخم ها، تقویت مغز و حافظه، ترشح شیر در خانم های شیرده، ورم پروستات، زخم های دهان و کولیت سودمند است
تقویت و درمان دستگاه گوارش . تنظیم فشار خون . تصفیه خون . بازسازی و پاک سازی کبد . درمان آنفولانزا و سرماخوردگی های عفونی . سرشار از ویتامین A و C و آنتی اکسیدان های فراوان از دیگر خواص عسل عناب است.

. برای بهره بردن از خواص فراوان و شفا دهندگی عسل، از خالص و طبیعی بودن آن اطمینان حاصل کنید. عسل تهیه شده از مواد قندی که زنبور عسل هیچ گونه نقشی در جمع آوری آن نداشته ندارد و افزودن مواد دیگر اعم از قندی و اسانس ها، رنگ ها و انواع نگهدارنده ها به عسل، جزء موارد تقلب محسوب می شود و ارزش آن در مقایسه با عسل صفر است

تمشک
تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه است. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و … خورده می شود. بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگل ها و صحراها می روید و گاهی آن را می کارند.
نام های دیگر تمشک، توت وحشی و سه گلی است. ساقه های تمشک نرم و به رنگ قرمز و دارای خارهای دراز است. برگ های آن متفاوت و بیضی شکل و اطراف آن کنگره کنگره و به شکل دندانه های اره ای است.
گل های تمشک به رنگ های سفید، صورتی یا به صورت خوشه بوده و در ماه های مرداد پدیدار می شود و تا مهر دوام می آورد.
قسمت های مورد استفاده بوته تمشک عبارتند از : میوه ، برگ، تخم ، دانه و گل .
گفتنی است که تمشک مانند دیگر میوه‌هایی که در خانواده توت‌ها طبقه‌بندی می‌شوند، یک آنتی اکسیدانت قوی است و خاصیت ضد سرطانی دارد. یک فنجان تمشک، 14میلی‌گرم ویتامینC و 8/0 میلی‌گرم ویتامینE دارد.علاوه بر این تحقیقات نشان می‌دهد خوردن تمشک از روند پیر شدن سلول ها جلوگیری می‌کند و عملکرد بدن و مغز را بهبود می‌بخشد.هر چند فروش تمشک در میوه‌فروشی‌ها محدود است اما اگر سری به جنگل‌های شمال زدید می‌توانید این میوه خوشمزه را پیدا کنید و پیری خود را به تاخیر بیندازید.
طبع تمشک خشک و سرد است.
● خواص
۱) جوشانده ۲۵ گرم از برگهای تمشک در یک لیتر آب برای درمان انسداد مجاری ادرار مفید است.
۲) تمشک سرشار از ویتامین های C وK است و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت است.
۳) تمشک خون را تصفیه می کند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.
۴) تمشک یبوست مزاج را درمان می کند.
۵) تمشک برای تسکین درد سودمند است، زیرا تمشک دارای اسید سالسیلیک می باشد.
۶) تمشک خون را قلیائی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.
۷) شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک مفید است.
۸) تخم و دانه ای که درتمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی شود، ولی وقتی خورده شود درمعالجه ی یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی بسیارمؤثر است و سبب می شود که یبوست به کلی رفع شود.
۹) شربت تمشک، مخلوط با آب برای رفع تب خوب است.
۱۰) خوردن تمشک برای مبتلایان به مرض قند( دیابت)، تبهای صفراوی، التهاب مجاری ادرار، گلو درد( آنژین ) مفید است.
۱۱) جوشانده ۲۰ تا ۵۰ گرم گل تمشک یا برگ تمشک در یک لیتر آب برای درمان ترشحات زنانگی، خونریزی در فواصل قاعدگی ، اخلاط خونی، وجود خون در ادرار، گریپ، گرفتگی صدا، آب آوردن نسوج و بیماری های پوستی شفا بخش است. جوشانده را بعد از هر وعده ی غذا یک استکان می خورند.
۱۲) جوشانده گل یا برگ تمشک( به روشی که گفته شد) در استعمال خارجی برای درمان زخم های دهان، ورم لثه، درد گلو و ورم لوزه ها بکار می رود و بیمار با غرغره کردن این جوشانده دهان را می شوید.
۱۳) جوشانده برگ تمشک اسهال و ورم روده را درمان می کند، بدین منظور باید ۴۰ تا ۵۰ گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب سرد بخیسانید و به مدت ۱۰ دقیقه آن را جوشانده و بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد. پس از صاف کردن، روزی سه بار، هر بار یک فنجان آن را بین غذاهای اصلی بنوشید.
۱۴) جوشانده فوق برای تسکین درد معده از هر نوع که باشد مانند ترشی معده، نفخ و گاز شکم و تشنج معده مفید است.
۱۵) خوردن جوشانده برگ تمشک به مقدار ۳ تا ۴ فنجان در روز و بین غذاهای اصلی، بند آوردن ادرار را معالجه می کند وبهترین دارو بر ضد درد کیسه مثانه است.

۱۶) اگر ۴۰ تا ۵۰ گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب بریزید و آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه جوشانده و پس از ۱۰ دقیقه دم کشیدن و صاف کردن آن، به مقدار ۳ فنجان در روز بین غذاهای اصلی بنوشید، دردهای نقرسی و بسیاری از انواع رماتیسم را آرام می کند.
۱۷) ۱۰۰ گرم برگ خشک تمشک را به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و پس از دم کشیدن و صاف کردن آن را به عنوان محلول شستشو برای شستن بیماری برفک، جوش های صورت و یا هر نوع تحریکات دیگر پوست به کار ببرید.
۱۸) تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است.
۱۹) تمشک به علت دارا بودن ویتامین های C وK برای اوره و فشار خون مفید است.
۲۰) برای معالجه کک و مک، ابتدا صورت را خوب بشوئید و سپس ورقه نازکی از تمشک به مدت یک ساعت روی صورت بمالید. این کار را چند بار تکرار کنید تا کک و مک صورت از بین برود.
۲۱) اگر برگ تازه تمشک را بپزند و روی محل بیماری های پوستی قرار دهند، بیماری را التیام می دهد.
۲۲) گوشت پردانه تمشک، دارای خواص توت فرنگی است و ترشی خون را از بین می برد.
۲۳) تمشک،عرق آور است؛ لذا بهترین زهکش سوراخ های پوست است.
خواص تمشک در باروری و بارداری:
تمشک میوه ای بسیار مفید است که مصرف آن در بارداری موجب پسر دار شدن و حفظ سلامت جنین میشود.

تمشک سرشار از مقادیر زیاد فولات (نوعی از ویتامین B) است که رشد سلول ها را سرعت می بخشد و سلامتی جنین را بالا می برد.
در طی حاملگی مقادیر کافی آن از صدمات مادرزادی مغز کودک و ستون فقرات او جلوگیری می کند.
تمشک می تواند با افزایش سطح ویتامین C، منیزیم و اسید فولیک در بدن باعث افزایش باروری زنان و مردان گردد.
همچنین آنتی اکسیدان های تمشک باعث حفظ سلامت اسپرم، بالارفتن موفقیت بارداری و کاهش ریسک سقط جنین می گردد.
مضرات تمشک:
کسانی که به ناراحتی های کبد مبتلا هستند در خوردن آن افراط نکنند.
ممکن است در بیماران مبتلا به صرع باعث تشنج شود.
چگونه تمشک را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم
افراد می‌توانند تمشک را به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم در تغذیه خود بگنجانند. یک روش معمول مصرف تمشکها با صبحانه است. افراد می‌توانند آن را به عنوان بخشی از یک سالاد میوه همراه با ماست ساده یا ماست یونانی مصرف کنند. یا بطور جایگزین با غلات صبحانه، مثلا در پوره استفاده کنند. روش ساده دیگر استفاده از تمشک در رژیم غذایی ریختن آن در اسموتی میوه است. تمشک همراه با سایر توتها همانند بلوبلری، تمشک قرمز یا همراه با سیبها اسموتی خوبی میشود. افزودن پودر پروتئین و جو دوسر به آن می‌تواند محتوای غذایی آن را افزایش دهد و کمک می‌کند که شخص به مدت طولانیتر حس خوبی داشته باشد.
تمشک در دسرها نیز خیلی خوشمزه میشود. همانند کرامبل یا پای تمشک البته نان و کیک تمشک هم وجود دارد. با این حال دسرها حاوی مقدار زیادی قند هستند که ممکن است بعضی از فواید سلامتی مربوط به تمشک را بی اثر کنند.

چطور تمشک را فریز کنیم؟
قبل از همه یادتان باشد چون تمشک خیلی زود فاسد می شود موقع خرید آن سراغ تمشک هایی بروید که هنوز کاملا نرسیده اند. فریز کردن تمشک کار سختی نیست.
فقط کافی است تمشک ها را زیر شیر آب و البته با فشار کم آب بشویید.
تمشک ها را با دستمال کاغذی خشک کنید. مواظب باشید تا تمشک ها حین این فعل و انفعالات له نشوند.
بهتر است ابتدا اجازه دهید تمشک ها داخل یک ظرف درون فریزر یخ بزنند سپس آنها را از ظرف به درون کیسه فریزر انتقال دهید و دوباره داخل فریزر بگذارید.
اگر می خواهید تمشک تغییررنگ ندهد، می توانید ۲ تا ۳ قطره آبلیمو روی آنها بریزید و بعد داخل فریزر بگذارید.
یادتان باشد برای باز شدن انجماد تمشک باید آن را از فریزر خارج کنید و اجازه بدهید در دمای محیط یخ آنها آب شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *